2011. augusztus 12., péntek

Stresszűző csokis-vaníliás csoda...



STRESSZŰZŐ CSOKIS-VANÍLIÁS CSODA
A szappanom alapja olívaolaj és extra adag kakaóvaj.Kakaóval, csokoládéval és bourbon vaníliával színeztem és illatosítottam őket.
"Már az azték indiánok is ismerték a kakaóbab élénkítő és gyógyító hatását. Az "istenek eledele" a spanyol hódítók révén került Európába a 16. században. Eleinte csak a legelőkelőbbek jutottak hozzá a ritka és drága csemegéhez, később már patikában is árulták gyógyszerként. A szépségipar a 19. században fedezte fel a csokoládét. A kozmetikai kezelésekhez persze nem a cukorral és tejzsírral dúsított csokoládét használják, hanem a tiszta kakaóvajat, illetve a kakaóból nyert olajat.


Az 1960-as, 70-es években Magyarországon is szerves része lett a kakaóvaj a szépítkezésnek. Akkoriban elsősorban napozáshoz használták a gyógyszertárakban beszerezhető, UV-védelmet nyújtó, bőrtápláló kakaókivonatot. A kakaóvaj később kissé feledésbe merült, mígnem az elmúlt évtizedben újra felfedezték.


A kakaóvaj gazdag teobrominban, amely a koffeinhez hasonlóan serkenti a zsírégető folyamatokat. A kakaóbabban található flavonoidok gátolják az öregedésért felelős szabad gyökök képződését, hidratálják a bőrt, erősítik a szerkezetét, és javítják létfontosságú funkcióit, például a vérkeringést. A kakaóban magnézium és cink is van, amely táplálja és pihenteti a bőrt, és fokozza a stresszel szembeni védekezőképességét.
A csoki illata elősegíti a boldogsághormonok, azaz az endorfinok termelését, kedvelt csemegénk tehát belülről is szépít." 


Ideális ajándék lehet tanárnéniknek, tanárbácsiknak tanévkezdésre...
Lepd meg egy ilyen kis finomsággal akárkidet, nagyon örülni fog neki!
A szappan ára : 500 Ft / db


Információk, rendelés :
megrendeleseink@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése