2011. augusztus 16., kedd

ENERGIZÁLÓ...szappan



VITAMINBOMBA SZAPPAN
ALAPJA OLÍVAOLAJ, MELYHEZ PARADICSOMOT, UBORKÁT ÉS ALOE VERA-T ADTAM.


Paradicsom : a vitaminok közül sok benne a karotin, a B1-, 
a B2-, és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül káliumtartalmát érdemes a leginkább kiemelni. Helyreállítja a bőr pH értékét, jótékony hatású a zsíros, pattanásos bőrre.


Uborka : különösen magas a víztartalma (96 %), emellett gazdag  ballasztanyagokban, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, jódot, A-, B1-, B2-vitamint, niacint, folsavat. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkórúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja.
Leginkább a bőrelváltozásra használják, és mind külsőleg, mind belsőleg jó méregtelenítő tulajdonsággal rendelkezik. Kozmetikumként is előnyösen használható fel. Az uborka levét a gyógyászatban egyes bőrápoló krémek (nyugtató, bőrpuhító, tisztító hatású) alapanyagaként használják. Külsőleg nemcsak szépítőszernek használják, de gyógyítani is lehet vele.


Aloe vera : az aloe gyógyító hatásából ered az a képessége, hogy meggátolja a hámszövet sérülését, és a sérült szövet gyógyulását elősegíti.
Az aloe vera egyik fő alkalmazási területe a különböző kisebb bőrbetegségek (pl. enyhe vágás, rovarcsípések, horzsolások, ekcéma és szömörce) enyhítése.
Antibakteriális és gomba ellenes hatása is van, és a sérült területek véráramlását is növeli.
Ezen kívül az aloe vera serkenti a fibroblastokat (kötőszöveti sejt (fibrocyta) fiatal alakja), vagyis a sebek gyógyulásáért felelős bőr sejteket, valamint a kollagén termelést, azon fehérjéét, mely szabályozza a bőr öregedési folyamatát és a ráncosodást.
A bőr négyszer gyorsabban szívja magába az aloe verát, mint a vizet; segíti nyitva tartani a bőrpólusokat és átadni a nedvességet és a növény tápláló anyagait.



 

Információ, rendelés,...
megrendeleseink@gmail.com
Ára : 90 Ft / dkg

1 megjegyzés:

  1. Jászkai Katinka2011. november 4. 13:57

    Uristen ezt a sok maszlagot valaki beveszi? Mikor ertjuk mar meg vegre hogy egy szappan nem gyogyit, nem fogja eltuntetni a szeploket, nem fog fogyni tole az ember, nem tunnek el tole a rancok, nem uzi el a stresszt stb, a tobbi ostobasagot mar nem is emlitem. A szappan tisztit, es kesz. Az a baj, amikor ilyen tudatlan emberek nekiallnak olyan dologgal foglalkozni, amihez nem ertenek, fogalmuk nincs alapveto dolgokrol.. Pl hogy a lug a vitaminbombas szappan vitamintartalmat elmarja, ergo egy grammnyi vitamin nincs benne..

    VálaszTörlés